Генпрокурор про Ложкіна і Гонтареву: Будуть факти - будуть підозри

Генпрокурор про Ложкіна і Гонтареву: Будуть факти - будуть підозри

Укрінформ
Генпрокуратура вручить підозри колишнім посадовцям лише у разі наявності фактів, що свідчитимуть про порушення з їхнього боку.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю LIGA.net, відповідаючи на запитання щодо підозр екс-голові Адміністрації Президента Борису Ложкіну і колишній-главі Нацбанку Валерії Гонтаревій.

“У справі UMH (медіахолдинг, який Ложкін продав олігарху Сергію Курченку за часів Януковича - ред.) я так і не зміг добитися від прокурора Кулика пояснень – в яких діях Ложкіна є ознаки кримінальних порушень. Теза про те, що Ложкін не міг не знати, що продає компанію за "брудні кошти", не витримує жодної критики. Бо за такою логікою треба посадити прокурора Кулика за те, що він купував бензин у ті часи, коли ринок нафтопродуктів контролював Курченко. Кулик, виходить, тоді також фінансував ОПГ. Тому чекаю фактів. Будуть факти – будуть підозри. Але політично мотивованих підозр при мені не було і не буде”, - сказав Луценко.

Як повідомлялося, наприкінці березня в ГПУ заявили про завершення розслідування справи щодо легалізації угрупованням Сергія Курченка грошей оточення президента-втікача Віктора Януковича.

Водночас у ЗМІ з'явилася інформація, що окрім Курченка про підозру повідомили 12 високопосадовцям, серед яких екс-глава Адміністрації Президента Борис Ложкін, екс-глава Нацбанку Валерія Гонтарева та заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов. У ГПУ спростували цю інформацію.

Читайте також: "Справу Курченка" вивчає нова група прокурорів – Луценко

11 квітня прокурор Генеральної прокуратури Костянтин Кулик звернувся до генпрокурора Юрія Луценка щодо відкриття кримінального провадження стосовно заступника генпрокурора Євгена Єніна, оскільки вважає, що той сприяв учасникам організованого злочинного угруповання бізнесмена Курченка.

Кулик, зокрема, заявив, що Єнін незаконно скасував підозри Ложкіну, Філатову та Гонтаревій.

Однак 22 квітня з'ясувалося, що на сайті ГПУ оприлюднені виклики Ложкіна, Філатова та Гонтаревої для вручення їм підозр і допиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-