У справі Гандзюк можуть з'явитися ще підозрювані - Луценко

У справі Гандзюк можуть з'явитися ще підозрювані - Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що не виключає, що у справі щодо херсонської активістки Катерини Гандзюк можуть з'явитися ще підозрювані.

Про це він повідомив у інтерв'ю "Ліга.нет", відповідаючи на запитання, чи є окрім голови Херсонської облради Владислава Мангера і Олександра Левіна інші замовники.

"Я не виключаю, що можуть з'явитися ще підозрювані. Маю на увазі, посадовців, ймовірно, причетних", - заявив він.

На запитання, чи є Мангер кінцевим замовником, Луценко додав, що "з юридичної точки зору, він є організатором, який мав співорганізатора Левіна, далі йдуть виконавці, вони вже в суді".

Він нагадав, що Левін ховається за кордоном, і "днями ми нарешті добилися початку судового розгляду оголошення Левіна в міжнародний розшук".

"Ще один епізод: ймовірно керівники місцевих правоохоронних органів зливали інформацію, що дозволило Левіну залишити Україну. Це ми також розслідуємо", - додав Луценко.

Читайте також: Справа Гандзюк: ГПУ не прийме “поліграф” Мангера

Він повідомив, що також розглядається версія, що до злочину у справі Гандзюк причетні керівники державної обладміністрації, - ідеться про голову і його заступників. "За останній час проведена робота, наприклад, є висновок Рахункової палати і Держлісгоспу про 230 млн грн збитків від незаконної вирубки херсонських лісів, про що писала Катерина", - зазначив він.

Як повідомлялося, співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-