АП пообіцяла опублікувати стенограму зустрічі Зеленського з лідерами фракцій — Геращенко

АП пообіцяла опублікувати стенограму зустрічі Зеленського з лідерами фракцій — Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко стверджує, що АП пообіцяла опублікувати стенограму і відео консультацій глави держави Володимира Зеленського з лідерами фракцій щодо дострокового припинення повноважень парламенту.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"АП заявили, що опублікують стенограму і відео консультацій з лідерами фракцій. Це правильно. Думаю, й виборцям важливо побачити і почути ці консультації. Й прозріти, хто ж саме пропонував закриті списки і імперативний мандат. Яку позицію і позу відстоювали нові обличчя і партії. А хто з присутніх чітко заявив, що Указ про розпуск (Верховної Ради - ред.) - неконституційний", - написала вона.

Геращенко зауважила, що всі українські президенти не дуже любили парламент і депутатів і мріяли його "приручити, купити, залякати", але врешті решт вчилися співпрацювати. "Ніхто з них не починав свою діяльність з неповаги до інституту парламентаризму. Не найкращий старт", - наголосила вона.

Геращенко також нагадала, що ВР нинішнього скликання залишилося працювати кілька тижнів, тому, на її переконання, парламент повинен прийняти ще низку важливих законів.

Вона зазначила, що наполягатиме, зокрема, на голосуванні у другому читанні "закону про стандартизацію, газову директиву, спільний транзит", оскільки вони необхідні для виконання Угоди про асоціацію.

Крім цього, за словами Геращенко, нині важливо прийняти закон про сержантські звання і капеланську службу.

Читайте також: Розпуск Ради: Геращенко вимагає оприлюднити стенограму зустрічі на Банковій

Геращенко також заявляє, що наполягатиме на законодавчому визначенні статусу політв‘язнів, заручників, військовополонених хоча б у першому читанні, на введенні гендерних квот до виборчого законодавства ухвалення Виборчого кодексу з відкритими списками для наступних виборів.

"Такі мої пріоритети, на яких наполягатиму", - написала вона.

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня відбулися консультації Президента Зеленського з головами депутатських фракцій і груп щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради 8-го скликання.

Цього ж дня Зеленський підписав Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення на 21 липня позачергових виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-