Окружний адмінсуд Києва розгляне позов Януковича

Окружний адмінсуд Києва розгляне позов Януковича

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом екс-президента України Віктора Януковича до свого колишнього державного адвоката Івана Ангеліна.

Про це інформує прес-служба суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Віктора Януковича до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, третя особа – Іван Ангелін. Справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що у своєму позові Янукович просить суд визнати протиправним рішення ВКДКА від 29 березня 2019 року, яким було скасовано рішення про притягнення адвоката Івана Ангеліна до дисциплінарної відповідальності, а саме - позбавлення його права на заняття адвокатською діяльністю з наступним виключенням з Єдиного реєстру адвокатів України.

Як повідомлялося, в січні суд Києва визнав екс-президента України Віктора Януковича винним у державній зраді. Його засудили до 13 років позбавлення волі.

Читайте також: Апеляційний суд розгляне скаргу на вирок Януковичу

Адвокат Регіонального центру надання безкоштовної вторинної правової допомоги міста Києва Іван Ангелін, призначений екс-президентові Януковичу в справі Майдану, у вересні 2018 року Кваліфікаційною дисциплінарною комісією адвокатури міста Києва був позбавлений права займатися адвокатською діяльністю з поясненням, що Ангелін "замість захисту клієнта працював не на його боці і не в його інтересах, а сприяючи отриманню прокуратурою в найкоротші строки рішення проти клієнта".

У березні 2019 року Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури скасувала це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-