Жоден із законопроектів Зеленського не включили до порядку денного Ради

Жоден із законопроектів Зеленського не включили до порядку денного Ради

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада не включила до порядку денного жоден із законопроектів, поданих Президентом України Володимиром Зеленським.

Зокрема, Рада не включила до порядку денного законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу".

За включення зазначеного проекту закону до порядку денного проголосувало лише 127 народних депутатів із необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цей законопроект має дати змогу забезпечити своєчасну закупівлю виборчими комісіями товарів і послуг для виконання виборчими комісіями покладених на них функцій з підготовки та проведення виборів в Україні у період виборчого процесу.

Передбачалося, що дія потенційного закону не поширювалася б на випадки, якщо предметом закупівлі є послуги, які закуповуються Центральною виборчою комісією під час виборчого процесу, з виготовлення, пакування, доставки виборчих бюлетенів.

Читайте також: Дострокові вибори Ради: за які партії проголосували б українці

Також Рада не змогла включити в порядок денний президентський законопроект № 10319 «Про внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів України».

За включення документа в порядок денний проголосували 92 депутати за мінімально необхідних 226-ти.

Законопроект передбачав проведення виборів народних депутатів України за пропорційною виборчою системою з голосуванням за виборчі списки кандидатів у народні депутати України від партій у загальнодержавному виборчому окрузі.

Також проектом закону пропонувалося визначити, що право на участь у розподілі депутатських мандатів мають усі партії, які одержали на свою підтримку не менше 3% голосів виборців.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови 20 травня оголосив про розпуск Верховної Ради.

У вівторок, 21 травня, Зеленський підписав указ про призначення позачергових виборів на 21 липня.

Того ж дня він провів зустріч із керівництвом Верховної Ради та лідерами депутатських фракцій, під час якої, зокрема, запропонував внести зміни до закону про вибори народних депутатів, скасувавши мажоритарну систему і знизивши прохідний бар’єр із 5% до 3%. Також Зеленський запропонував ухвалити зміни до закону “Про публічні закупівлі” щодо зменшення строків тендерів, які проводитиме Центральна виборча комісія під час виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-