Заклик Зеленського посилити санкції не допоможе врегулюванню на Донбасі — Кремль

Заклик Зеленського посилити санкції не допоможе врегулюванню на Донбасі — Кремль

Укрінформ
У Кремлі вважають, що заклик Президента України Володимира Зеленського посилити санкції проти Росії не допоможе врегулювати ситуацію на Донбасі.

Про це заявив у вівторок прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс.

"Поки що новацій ми не бачимо. Це та риторика щодо санкцій проти Росії, яка не відзначається новизною", - сказав Пєсков у вівторок журналістам.

Так він відповів на прохання прокоментувати заяви Зеленського на зустрічі в понеділок з представниками США та іншими гостями його інавгурації про необхідність посилення санкцій проти Росії з боку США.

"А головне - це та риторика, яка не зможе допомогти Україні розібратися з проблемою південного сходу, адже США не можуть виконати перелік Мінських домовленостей", - заявив Пєсков. "Цей перелік не може також виконати Росія. Його повинен і може виконувати Київ", - стверджує прес-секретар Путіна.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 20 травня зустрівся з представниками Адміністрації і Конгресу США, які прибули до Києва для участі в офіційній церемонії його інавгурації. "США є потужним і дуже серйозним партнером для України, перш за все в боротьбі з агресією Росії. Самостійно подолати російську агресію на Донбасі і в Криму ми не зможемо. Тому нам необхідна ваша допомога. Хотів би закликати вас, щоб США продовжували посилення санкцій проти РФ" , - сказав він.

Крім того, Зеленський і віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович обговорили протидію агресії Кремля на Донбасі, перспективи деокупації Криму та проведення чергового раунду переговорів у форматі Україна-ЄС-РФ.

Читайте також: Зеленський обговорив з представниками США протидію російській агресії

Зеленський також наголосив на важливості посилення санкцій з боку Євросоюзу проти країни-агресора - Росії. "Посилення санкцій щодо Російської Федерації через агресію - це дійсно наша велика надія. Я сподіваюся, що санкційний тиск з боку ЄС буде продовжуватися. Для нас це дуже важливо - не на словах. Це життєво важливо для України і тих людей, яких ми втрачаємо на Донбасі", - наголосив глава держави.

Раніше спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер неодноразово заявляв, що Росія не бажає виконувати Мінські домовленості, які здатні повернути мир в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-