Президент Литви закликала Зеленського

Президент Литви закликала Зеленського "розчавити" олігархічну систему

Укрінформ
Президент Литви Даля Грібаускайте закликала Президента України Володимира Зеленського "розчавити" вкорінену в Україні олігархічну систему.
Про це свідчить поширений президентською прес-службою аудіозапис, повідомляє DELFI.

"Новий Президент (України - ред.) хоче дуже багатьох змін, його пов'язують з великими надіями людей. Тому ці зміни можливі, якщо люди його підтримають, і, зрозуміло, якщо цей Президент буде здатний скористатися цією підтримкою, буде здатний скористатися ситуацією, що склалася і розчавити нарешті олігархічну систему, яка була створена і діє в Україні майже 30 років", - сказала Грібаускайте.

Вона зазначила, що Україна зараз знаходиться на роздоріжжі - "у неї дуже багато викликів, але і величезних можливостей".

Грібаускайте підкреслила, що Литва послідовно і принципово підтримує українців, твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, надає всебічну підтримку.

За словами Президента Литви, обравши Зеленського, українці висловили тверде прагнення жити в європейській державі зі стандартами європейської демократії, верховенством закону, прозорості та прав людини.

"Тому особливо важливо подолати корупцію, забезпечити прозору діяльність державних інститутів, судів і охорони права, західну культуру бізнесу, здійснити реформу енергетичного сектора, підвищити енергетичну безпеку і реалізувати інші важливі реформи", - додала Грібаускайте.

Читайте також: Грібаускайте приїде на інавгурацію

Як повідомлялося, 20 травня новообраний Президент України Володимир Зеленський приніс присягу на вірність Україні і приступив до виконання обов'язків Президента України.

На церемонії інавгурації була присутня Президент Литви Грібаускайте. У той же день вони провели в Києві двосторонню зустріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-