На Банкову приїхали голови всіх фракцій ВР, консультації тривають

На Банкову приїхали голови всіх фракцій ВР, консультації тривають

Фото
Укрінформ
В Адміністрації Президента вже більш як півгодини тривають консультації глави держави Володимира Зеленського з головами депутатських фракцій і груп щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради 8-го скликання.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зустріч розпочалася о 10-й годині. Перед цим біля входу до АП із журналістами поспілкувалися лідери фракцій «Опоблоку» Вадим Новинський, «Народного фронту» Максим Бурбак, Радикальної партії Олег Ляшко, «Самопомочі» Олег Березюк та заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд, а також лідер депутатської групи «Воля народу» Ярослав Москаленко.

При цьому Ляшко приїхав під Адміністрацію Президента на велосипеді.

Разом з тим лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко відмовилася спілкуватися з представниками ЗМІ перед початком зустрічі з Президентом, пообіцявши прокоментувати все після консультацій.

Читайте також: Ляшку не дозволили стрімити із зустрічі Зеленського

Також не давала коментарів журналістам і перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко.

Разом з тим біля Банкової не було помічено лідера фракції «Блок Петра Порошенка» Артура Герасимова. Водночас, як повідомляють поінформовані джерела, він присутній на зустрічі з Зеленським.

Також перед початком консультацій охорона Президента вимагала від Ляшка здати телефон. Зокрема, коли парламентарії зайшли до зали, де розпочалися консультації, Ляшко сперечався із охороною, яка вимагала від нього здати телефон, через який депутат мав намір вести стрім із зустрічі Президента з лідерами фракції.

Охоронці попросили не порушувати інструкції. "Покладіть телефон і заходьте", - сказав представник Управління Держохорони.

Народний депутат відмовився вимикати телефон, усі зайшли до зали, окрім нього.

"Ви не маєте права позбавити мене можливості зустрітися на консультації із Зеленським", - заявив Ляшко, транслюючи при цьому за допомогою гаджета цю суперечку.

"Ви не маєте права позбавити мене можливості зустрітися на консультації із Зеленським", - заявив Ляшко, транслюючи при цьому за допомогою гаджета цю суперечку. Врешті Ляшко потім погодився здати телефон і зайшов у кімнату на переговори.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови 20 травня оголосив про розпуск Верховної Ради.

Пізніше глава держави призначив на 21 травня на 10.00 зустріч із керівництвом Верховної Ради та лідерами депутатських фракцій.

Фото: Адміністрація Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-