Бойко та Вілкул прокоментували заяву Зеленського про розпуск Ради

Бойко та Вілкул прокоментували заяву Зеленського про розпуск Ради

Оновлено
Укрінформ
Один з організаторів "Опозиційної платформи - За життя", народний депутат Юрій Бойко заявив, що підтримує заяву Президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради 8 скликання.

Про це політик сказав журналістам у кулуарах після урочистого засідання, присвяченого складанню присяги новим Президентом України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми раді, що є оголошення про розпуск Верховної Ради, тому що не може парламент з рівнем довіри в 4 відсотки робити законодавчі акти і керувати країною, оскільки у нас - парламентсько-президентська республіка. Тому я дуже задоволений", - сказав Бойко.

При цьому на запитання про готовність йти на дострокові вибори Бойко сказав, що "Опозиційна платформа - За життя" готова була йти на вибори ще два роки тому, коли "зрозуміли, що розпалася правляча коаліція і немає жодного кроку для досягнення миру і припинення війни, і тоді вже пропонували розпуститися парламенту".

Читайте також: «Батьківщина» підтримує намір Зеленського розпустити Раду

Водночас, заступник голови парламентської фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул назвав рішення Зеленського про розпуск Верховної Ради політичним.

"Я думаю, що з цим розберуться юристи. Але в будь-якому разі, це рішення не юридичне, це рішення політичне. Політичне рішення прийнято, було очевидно, що воно буде прийнято ще кілька тижнів тому", - сказав Вілкул.

Він додав, що до виборів готовий.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови оголосив про розпуск Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-