Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

У Раді облаштували прес-зону - вже зібралися близько 200 журналістів

У Раді облаштували прес-зону - вже зібралися близько 200 журналістів

Фото
Укрінформ
Журналісти, акредитовані у Верховній Раді, висвітлюватимуть інавгурацію новообраного Президента не у прес-ложі парламенту, а у спеціально облаштованій прес-зоні на третьому поверсі ради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі у прес-зоні перебуває близько 200 представників засобів масової інформації. На третьому поверсі парламенту встановлено два телевізори, на яких транслюватиметься урочисте засідання з нагоди складення присяги новообраним Президентом України Володимиром Зеленським. Водночас у ложу преси пропускають лише фотокореспондентів. На вході до Верховної Ради вишикувалася велика черга журналістів. Вхід прикрашений транспарантом з написом "Інавгурація Президента України".

Прес-зона у Верховній Раді / Фото: Трохимчук Олександр, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, новообраний президент України Володимир Зеленський складе присягу на вірність українському народові на урочистому засіданні Верховної Ради у понеділок, 20 травня.

За даними Міністерства закордонних справ, на церемонії інавгурації новобраного Президента України Зеленського будуть присутні близько 60 іноземних гостей.

Серед них - 5 президентів: Латвії, Литви, Естонії, Грузії, Угорщини; віце-президент Туреччини, прем‘єр-міністр Молдови, глава парламенту Азербайджану; 4 віце-прем’єри: Білорусі, Румунії, Словаччини, Болгарії; 4 міністри: від США - енергетики, від Канади - оборони, від Франції - з питань Європи, від Польщі - глава МЗС.

Європейський Союз на церемонії інавгурації представлятиме віце-президент Європейської Комісії Марош Шефчович, НАТО - помічник Генерального секретаря Альянсу, посол Алехандро Алваргонзалес. До складу делегації США на чолі з міністром енергетики Ріком Перрі увійшли також спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, посол США в ЄС Гордон Сондланд, директор департаменту Європейських справ у Раді нацбезпеки США Олександр Відман, та виконувач обов'язків голови дипломатичної місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон.

Читайте також: Прапори, поліція та собаки: як Київ готується до інавгурації

Від ФРН на інавгурації буде присутній колишній федеральний президент Кристіан Вульфф.

Чеську Республіку представить голова Сенату (верхньої палати) Парламенту Ярослав Кубера, Велику Британію - міністр у справах Співдружності і ООН лорд Тарік Ахмад.

Уряд Японії відправив на інавгурацію спеціального посланника прем'єр-міністра Японії Кійохіко Тояма.

Очікується, що після інавгурації в парламенті Зеленський візьме участь у церемонії представлення командувачів видами Збройних Сил України та церемонії підняття Державного прапора України.

Потім Президент і його дружина Олена Зеленська привітають глав іноземних делегацій, після чого Зеленський побуває на прийомі для глав іноземних делегацій.

Зеленський був обраний Президентом України на чергових виборах 21 квітня 2019 року, за нього проголосували 73,22% виборців.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-