З екс-депутата Лозінського зняли судимість

З екс-депутата Лозінського зняли судимість

Укрінформ
З екс-нардепа Віктора Лозінського, засудженого у 2011 році за вбивство, зняли судимість. 

Відповідну ухвалу суду від 6 травня 2019 року оприлюднено у Реєстрі судових рішень

"Зняти з ОСОБА_1 (Лозінський - ред.) судимість за вироком Дніпровського районного суду м. Києва від 20 квітня 2011 року, зміненого ухвалою Апеляційного суду Києва від 26 березня 2012 р. та ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 1 березня 2013 року", - йдеться у рішенні суду. 

Як зазначається у матеріалах суду, з дня, коли Лозінського достроково звільнили від відбування покарання, минули понад три роки - тобто, більше, як половина строку погашення судимості за вчинення тяжкого злочину, до якого відноситься найтяжчий зі вчинених ним злочинів.

"Дані, що строк погашення судимості переривався, відсутні", -  йдеться в ухвалі суду.  

Там також уточнюють, що Лозінський просив зняти з нього судимість, звернувшись до суду з відповідною заявою. У ній екс-нардеп, зокрема, зазначив, що хоч Законом України «Про Національне антикорупційне бюро України» № 1698-VІІ були внесені зміни до ст. 91 КК України щодо заборони зняття судимостей до закінчення визначених ст.89 КК України строків у випадках засудження за умисні тяжкі, особливо тяжкі та корупційні злочини, проте він має право на дострокове зняття судимості, оскільки положення ч. 2 ст. 91 КК України, які погіршують його становище, на нього не поширюються, оскільки не мають зворотної дії у часі.

Нагадаємо, у червні 2009 року колишній народний депутат від БЮТ Віктор Лозінський вбив жителя Кіровоградщини Валерія Олійника на полюванні, завдавши йому численних тяжких травм за те, що чоловік зайшов у його угіддя.

Читайте також: Екс-депутат Крючков повернувся до України - САП

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив Лозінського до 15 років в'язниці, визнавши винним у вбивстві Олійника. Проте пізніше вирок пом'якшили. Спочатку Апеляційний суд Києва виключив зі справи епізод, в якому депутат добивав жертву автомобілем, і скоротив йому термін на рік, залишивши 14 років. Згодом Вищий спеціалізований суд перекваліфікував обвинувачення Лозінському зі статті умисне вбивство на заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. У підсумку термін екс-депутатові скоротили до 10 років.

25 лютого 2016 року Бориспільський районний суд Київської області вирішив застосувати умовно-дострокове звільнення до Віктора Лозінського.

7 квітня 2016 року Лозінський вийшов із в'язниці за "законом Савченко". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-