Порошенко закликає світ не допустити реваншу тоталітарних режимів

Порошенко закликає світ не допустити реваншу тоталітарних режимів

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликає міжнародне співтовариство спільними зусиллями забезпечити гарантії недопущення реваншу тоталітарних режимів тепер і у майбутньому.

На цьому він наголосив у неділю, виступаючи на церемонії вшанування жертв політичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Багатонаціональні поховання Биківнянських могил красномовно нагадують нам, що руйнівна хвиля антигуманістичної політики ще у минулому столітті вийшла далеко за межі національних чи інших суспільних груп, знищуючи на своєму шляху життя і долі ні в чому не винних людей. Спільними зусиллями міжнародного співтовариства має бути забезпечено гарантії недопущення реваншу тоталітарних режимів тепер і в майбутньому", - сказав Порошенко.

За його словами, це – консолідована відповідальність всього цивілізованого світу перед нащадками. "Це буде найбільш гідною шаною пам’яті тим, чиїми життями сплачено за наше мирне сьогодення. За цивілізаційний поступ, за можливості будувати світовий простір з відкритими кордонами, за право сучасної людини вільно і успішно розвиватися", - наголосив Президент.

Читайте також: Епіфаній нагадав про 200 тисяч загиблих від репресій українців

Він зазначив, що українська незалежність і наша свобода оплачені занадто дорогою ціною, тому весь український народ має про це пам'ятати, вдивляючись і у минуле, і у день прийдешній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-