На інавгурації Зеленського Японію представлятиме спецпосланник прем'єра

На інавгурації Зеленського Японію представлятиме спецпосланник прем'єра

Укрінформ
Уряд Японії відправляє на інавгурацію новообраного Президента України Володимира Зеленського Спеціального посланника прем'єр-міністра Японії Кійохіко Тояма.
Про це повідомляє Посольство Японії в Україні на своїй сторінці у Facebook.

"З урахуванням важливості відносин між Японією та Україною, уряд Японії вирішив відправити на інавгурацію пана Кійохіко Тояма, члена палати представників Парламенту Японії, віце-президента парламентської ліги дружби між Японією і Україною, як Спеціального посланника прем'єр-міністра Японії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це рішення уряду Японії є знаком привітання Президенту України Зеленському, і уряд Японії сподівається, що відправлення Спеціального посланника буде поштовхом для розвитку дружніх відносин з Україною.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський здобув перемогу у другому турів виборів на пост Президента 21 квітня.

16 травня Верховна Рада призначила інавгурацію Зеленського як Президента на 20 травня, хоча він вимагав, аби врочистості пройшли у неділю 19 травня.

Уже відомо, що на церемонії інавгурації Зеленського НАТО буде представляти помічник Генерального секретаря Альянсу, посол Алехандро Алваргонзалес.

Читайте також: Порошенко підписав указ про інавгурацію Зеленського

Натомість голова представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі заявляє, що у Брюсселі ще не вирішили, хто з представників ЄС буде присутнім на інавгурації Зеленського.

Так само на даний час немає інформації, представники яких країн і на якому рівні планують взяти участь в інавгурації українського Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-