Мінгареллі назвав Україну театром бойових дій в інформаційній війні

Мінгареллі назвав Україну театром бойових дій в інформаційній війні

Укрінформ
Україна зараз є театром бойових дій в інформаційній війні та однією з мішеней для дезінформаційних кампаній.
Про це сказав під час Третього Всеукраїнського форуму фахівців у сфері урядових комунікацій #єдинийголос голова представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми всі знаємо з вами, що Україна зараз є насправді театром бойових дій в інформаційній війні. Це одна з країн, які найбільш неправильно представлені у медіа. І вона - одна з найбільших мішеней для всіх дезінформаційних кампаній, що ми спостерігаємо практично щоденно. Цей виклик насправді не є суто українським. Це виклик, який насправді чимраз більше впливає на ЄС, на країни-члени ЄС та взагалі на західні демократії", - сказав Мінгареллі.

Він додав, що достатньо велика кількість західних країн вже відчула вплив іноземних держав, втручання у виборчі процеси.

"Безумовно, мета такого втручання полягає у підриванні легітимності обраних виборних державних посадовців. І така дезінформація, такі кібератаки насправді впливають на наші окремі країни...", - сказав Мінгареллі.

За його словами, країни Європейського Союзу повністю усвідомлюють реальність загрози потенційного впливу на демократичні системи країн-членів членів ЄС.

Водночас Мінгареллі наголосив, що "імідж ЄС у світі є навіть гірший, ніж у країн-членів ЄС".

Читайте також: ЄС робить усе для підвищення економічного розвитку України - Мінгареллі

Третій Всеукраїнський форум фахівців у сфері урядових комунікацій #єдиний голос розпочав роботу в Києві у п'ятницю. Захід триватиме два дні - 17 та 18 травня. Зокрема, на форум запрошено як спікерів понад 30 кращих професіоналів з Німеччини, Європейського Союзу, Великої Британії, українських фахівців у сфері PR, дизайну, креативного сектору, лідерів думок, представників загальноукраїнських каналів, міністрів, державних секретарів, інших представників державних структур, які відповідають за питання комунікації.

У програмі форуму - виступи на теми, як правильно комунікувати урядові реформи, PR в освітніх, культурних та соціальних проектах, комунікації у сфері державного управління тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-