НАЗК склало понад сотню адмінпротоколів після аналізу звітів партій

НАЗК склало понад сотню адмінпротоколів після аналізу звітів партій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції склало 119 адмінпротоколів за результатами аналізу звітів політичних партій за ІV квартал 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"За ІV квартал 2018 року до Національного агентства з питань запобігання корупції звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру подали 276 партій. За виявленими у звітах фактами порушень Національне агентство склало й направило до органів суду 119 протоколів про адміністративне правопорушення", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК зауважили, що така кількість протоколів не є остаточною, оскільки процес складання триває.

"Найбільша кількість правопорушень – це порушення встановленого законом порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії, зокрема здійснення внеску на користь політичної партії фізичними та юридичними особами, які мають непогашений податковий борг", - зазначили в агентстві.

Читайте також: САП відкрила справу на Лещенка та викликала на допит

Так, 82 протоколи склали за статтею 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення встановленого порядку надання або отримання внеску на підтримку партії; 36 – за статтею 212-21 КУпАП – порушення встановленого порядку або строків подання звіту політичної партії або подання фінансового звіту, оформленого з порушенням встановлених вимог; 1 – за статтею 188-46 КУпАП – невиконання законних вимог (приписів) Національного агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-