Геращенко йде з Тристоронньої контактної групи - вже написала заяву

Геращенко йде з Тристоронньої контактної групи - вже написала заяву

Документ
Укрінформ
Перший заступник голови ВР Ірина Геращенко поінформувала, що сьогодні написала заяву як уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, як представник України в гуманітарній підгрупі з проханням звільнити її з цих посад.

Про це вона сказала під час презентації звіту про свою діяльність на посаді уповноваженого Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я подякувала Президентові Порошенку за цю високу честь працювати в його команді протягом 5 років над цими важкими питаннями”, - зазначила Геращенко.

Водночас вона зазначила, що потрібне перезавантаження членів мінської групи, яке має стосуватися України, Росії та ОБСЄ.

Читайте також: Геращенко відкрила громадську приймальню в наметі "Інфоцентр Євро Харків"

“Я хочу сказати, що ми залишаємося відкритими для нової влади, для того, щоб допомогти сприяти у вирішення всіх тих питань, які будуть зараз перед ними стояти. .. Але очевидно, що має відбутися перезавантаження. І в цьому контексті я вважаю, що важливо забезпечити тристороннє перезавантаження учасників мінських груп і від України, і від Росії, і від ОБСЄ, тому що від представників ОБСЄ, це моя позиція, це не позиція українського керівництва, я , як учасник мінських груп, вважаю, що перезавантаження має стосуватися всіх”, - наголосила Геращенко.

Вона додала, що від координаторів ОБСЄ Україна чекає активнішої позиції і зацікавлення не лише в процесі, а й в результаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-