Які фракції підтримали інавгурацію Зеленського - поіменне голосування

Які фракції підтримали інавгурацію Зеленського - поіменне голосування

Укрінформ
Більшість депутатів усіх парламентських фракцій, окрім групи "Партія "Відродження" проголосували за ухвалення постанови про призначення дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського на 20 травня.

Поіменне голосування про проект постанови про дату, час і місце проведення урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого складанню присяги Українському народові новообраним президентом України Володимиром Зеленським оприлюднене на сайті ВР.

Так, з 24 депутатів групи "Партія "Відродження" постанову підтримали лише шість народних депутатів, всі інші не голосували.

У фракції партії "Блок Петра Порошенка" зі 135 депутатів голосували "за" 116.

У фракції партії "Народний фронт" з 80 депутатів проголосували "за" 66.

За ухвалення постанови проголосували 38 з 61 позафракційних депутатів, 20 з 38 депутатів фракції партії "Опозиційний блок", 16 з 25 нардепів фракції "Об'єднання "Самопоміч", 19 з 21 депутата фракції Радикальної партії Олега Ляшка, 18 з 20 депутатів фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" і 16 з 19 депутатів групи "Воля народу".

Читайте також: Рада призначила дату інавгурації Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила у четвер постанову про призначення дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського на 20 травня. За проголосували 315 народних депутатів з 392.

Сам Володимир Зеленський наполягав на даті 19 травня, і звертався до ВР з вимогою призначити інавгурацію саме на цей день.

Зеленський обраний президентом України на чергових виборах 21 квітня 2019 року.

Фото: Павло Багмут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-