Усі спроби пробити кіберзахист під час виборів були локалізовані - Турчинов

Усі спроби пробити кіберзахист під час виборів були локалізовані - Турчинов

Укрінформ
Незважаючи на спроби спецслужб РФ пробити контур кіберзахисту державних органів, задіяних у виборах Президента України, вдалося забезпечити безперебійне функціонування системи "Вибори" та реєстру виборців.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов сказав на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки, яке відбулося під його головуванням, йдеться на сайті РНБО.

"Вчасні упереджувальні заходи та координація роботи суб'єктів забезпечення кібербезпеки були достатньо ефективними. Суб'єкти забезпечення кіберзахисту здатні "своєчасно виявити, запобігти і нейтралізувати реальні і потенційні загрози кібернетичного характеру в інформаційно-телекомунікаційних системах ЦВК під час наступних парламентських виборів", - сказав він.

Учасники засідання підбили підсумки ефективності роботи контуру кіберзахисту інформаційно-телекомунікаційних систем державних органів, задіяних у виборах Президента України.

Читайте також: У ніч після виборів Росія намагалася втрутитись у систему ЦВК — Аваков

Окрім того, на засіданні було обговорено питання впровадження організаційно-технічної моделі кіберзахисту, що передбачає реалізацію на системній основі комплексу заходів, спрямованих на оперативне (кризове) реагування на кібератаки та кіберінциденти, впровадження контрзаходів, спрямованих на мінімізацію вразливості державних інформаційних та комунікаційних систем.

Також були заслухані результати розслідування кібератак на інформаційно-телекомунікаційні системи державних органів, об'єкти критичної інфраструктури, які відбулися в останні роки та завдали шкоди національній безпеці в інформаційній і економічній сферах, та ефективність міжнародного співробітництва в цьому питанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-