Рада розглядає п'ять дат інавгурації Зеленського

Рада розглядає п'ять дат інавгурації Зеленського

Онлайн
Укрінформ
Верховна Рада почала розглядати проекти постанов щодо визначення дати проведення урочистого засідання з нагоди складення присяги українському народові новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Про початок розгляду документів Голова ВР Андрій Парубій оголосив під час ранкового засідання парламенту у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми переходимо до розгляду постанов 10270, 10270-1, 10270-2, 10270-3, 10270-5, 10270-6, 10270-7. Разом є сім постанов, але дві з них мають одного автора", — зазначив спікер і запропонував депутатам підтримати їх розгляд за скороченою процедурою, що було підтримано у залі.

Парубій пояснив, яким чином Рада розглядатиме ці документи.

Читайте також: Фракція БПП визначилася, яку дату інавгурації Зеленського підтримає

"Розгляд буде наступним: спочатку виступи всіх авторів постанов, потім - виступ від комітету, потім - обговорення у форматі "два - за, два - проти" і потім - голосування", - уточнив Голова ВР.

Далі він надав слово позафракційному депутату Сергію Міщенку, який є автором проекту постанови, що була зареєстрована в парламенті першою.

Як повідомляв Укрінформ, загалом, у Верховній Раді було зареєстровано вісім проектів постанов щодо дати проведення інавгурації — 17, 19, 20, 26, 28 травня та 1 червня. При цьому було відкликано один із документів, який пропонував провести урочисте засідання з нагоди складення присяги українському народові новообраним президентом 1 червня.

Читайте також: КСУ запевняє, що кадрові зміни у суді не зірвуть інавгурацію

Напередодні, 15 травня, Комітет з питань Регламенту та організації роботи ВР визнав сім зареєстрованих депутатами проектів такими, що відповідають вимогам Регламенту при їх оформленні та реєстрації та запропонував Раді шляхом голосування визначитися щодо їх прийняття чи відхилення. Сам Володимир Зеленський наполягав на даті 19 травня, і звертався до ВР з вимогою призначити інавгурацію саме на цей день. Деякі політики, історики, активісти наполягали, що 19 травня — вкрай невдала дата для інавгурації новообраного глави держави, оскільки ця дата є Днем пам'яті жертв політичних репресій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-