Гербст прогнозує потужніші кібератаки на ЦВК України, ніж були на президентських виборах

Гербст прогнозує потужніші кібератаки на ЦВК України, ніж були на президентських виборах

Укрінформ
Україні не слід розслаблятися, а варто готуватися до потужніших хакерських атак, які можуть здійснити з боку РФ під час парламентських виборів.
Про це повідомив сьогодні на конференції «Моніторинг зовнішнього втручання в українські президентські вибори 2019 року» колишній посол США в Україні, нині директор Євразійського центру імені Діну Патрічіу "Атлантичної ради" Джон Гербст, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кремлівське втручання в президентські вибори були, але вони не були дуже потужними. Кремлівські намагання здійснити хакерські атаки на ЦВК не вдалися»,- сказав Гербст.

Він зауважив, що це сталося завдяки допомозі Сполучених Штатів. Водночас екс-посол зауважив, що Україні не слід «складати руки, бо на парламентських виборах, найімовірніше, хакерські атаки будуть набагато зухвалішими».

У свою чергу, керівник робочої групи з моніторингу зовнішнього втручання в українські вибори Девід Крамер зауважив, що завдяки командній роботі Росії не вдалося хакерськими методами вплинути на президентські вибори і це свідчить про те, що Україна вже стала компетентною порівняно з 2014 роком і знає, як правильно проводити вільні вибори. Він зауважив, що після того, як у 2014 році на ЦВК була велика атака, міжнародні партнери усвідомили необхідність допомагати Україні. Крамер зауважив, що міжнародні партнери допомагають і надалі допомагатимуть Україні, оскільки Україна є європейською країною і «ми маємо зробити все, щоб Україна і на парламентських виборах обрала своїх лідерів без зовнішнього втручання». Він також зауважив, що вважає, що втручання на президентських виборах не було великого масштабу і допустив, що «кампанія на парламентських буде більш активною з боку Кремля».

Читайте також: ФБР дізналася, що російські хакери зламали базу даних виборців Флориди

Голова Центральної виборчої комісії України Тетяна Сліпачук зауважив, що серйозних втручань в роботу ЦВК не було. На її думку, це сталося завдяки іноземним партнерам, які змогли змінити старе обладнання на сучасне програмне забезпечення. «На президентських виборах не було серйозних атак, були лише невеликі»,- сказала вона, підкресливши, що у питанні дезінформації ЦВК залишалося на самоті, ми мали «масові атаки, бо ми почали з історично низького рівня довіри».

За її словами, багато дезінформації щодо роботи ЦВК виходило через українських політиків. Вона висловила надію, що під час парламентських виборів цієї дезінформації буде набагато менше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-