Лещенко піде на допит і вимагає зняти з нього недоторканність

Лещенко піде на допит і вимагає зняти з нього недоторканність

Укрінформ
Народний депутат Сергій Лещенко закликає генпрокурора Юрія Луценка внести до Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності та проведення розслідування у справі щодо ймовірного втручання в вибори у США.

Про це Лещенко заявив під час брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я закликаю, ні я не просто закликаю, - я вимагаю від генпрокурора Луценка сьогодні негайно, якщо не може сьогодні, то завтра, до кінця тижня внести подання і зняти з мене депутатську недоторканність, провести це розслідування в максимально стислі терміни і припинити використовувати цю справу як засіб збереження ним влади на посаді генерального прокурора. І не створювати з цього політичне шоу, за яким стоять його вузькі дешеві корупційні інтереси як генерального прокурора", - зауважив Лещенко.

Водночас він закликав Луценка "не вкидувати як дерев'яшку у вогнище" українську державу у той конфлікт, який зараз розпалюється між двома партіями в Америці.

"Якщо його цікавить моя історична роль у цих подіях, то я закликаю проводити допити по справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів у прямому ефірі, щоб вся країна чула і бачила, що відбувалося, які події мали тоді місце, які події мали місце в останні тижні і місяці. Обіцяю не піаритися, а відповідати по суті поставлених запитань", - сказав нардеп, не уточнивши, про яку саме справу йдеться, але яка "багато чого зробила і в українській політиці, і в правоохоронній системі".

Він наголосив, що "з радістю готовий пройти слідство і, якщо треба, отримати підозру, якщо треба, отримати покарання від українського суду" у справі про розголошення даних досудового слідства. Разом з тим Лещенко закликає, щоб цей епізод розслідувався, а відповідні процесуальні та судові рішення виносилися в комплексі зі справою, в якій, за його словами, сам генпрокурор може стати одним із об'єктів розслідування.

"А я готовий дати всі свідчення як свідок по справі, в якій Юрій Луценко особисто зливав дані досудового слідства, як ця справа сплину на весь політичний ландшафт України. Це одна з найбільш резонансних справ останніх років в Україні", - сказав Лещенко.

Як повідомлялося, Генпрокуратура розпочала розслідування можливого втручання українців у вибори президента США 2016 року на користь кандидата Гілларі Клінтон.

У березні в інтерв'ю американському виданню The Hill генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ розслідує, чи навмисно НАБУ "злило" фінансові звіти під час президентської кампанії 2016 року в США про тодішнього главу кампанії Трампа Пола Манафорта.

Читайте також: ГПУ викличе Лещенка на допит: Луценко не виключає, що буде підозра

Генпрокурор зазначив, що йдеться про дослідження наданих народним депутатом даних про те, що директор НАБУ Артем Ситник нібито намагався вплинути на перебіг президентських виборів у США 2016 року на користь Гілларі Клінтон. Зокрема, йдеться про оприлюднення фінансових звітів щодо співпраці тодішнього глави кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта з Партією регіонів.

Водночас у НАБУ назвали абсурдною заяву Луценка про ймовірний вплив Бюро на президентські вибори у США.

Генпрокурор Юрій Луценко під час брифінгу 14 травня заявив, що Генеральна прокуратура викличе на допит народного депутата Сергія Лещенка, якому, ймовірно, буде вручена підозра про розголошення даних досудового слідства щодо так званої чорної каси Партії регіонів, яке привело до втручання в американські вибори з української території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-