Зеленський відреагував на нерозгляд Радою дати інавгурації

Зеленський відреагував на нерозгляд Радою дати інавгурації

Укрінформ
Новообраний президент Володимир Зеленський заявив, що нерозгляд на засіданні Верховної Ради у вівторок проектів постанов про призначення дати його інавгурації є "брехнею дрібних шахраїв".

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв Укрінформ, Голова ВР Андрій Парубій під час Погоджувальної Ради у понеділок заявив, що парламент цього пленарного тижня планує розглянути постанову про призначення інавгурації президента. Проте конкретної дати розгляду питання у сесійній залі спікер не назвав.

Комітет з питань регламенту та організації роботи парламенту, без рішення якого проекти постанов про дату інавгурації не можуть бути винесені до сесійної зали, планує провести відповідне засідання у середу.

Центральна виборча комісія 30 квітня оголосила офіційні результати другого туру виборів Президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на посаду президента.

Читайте також: Інавгурація Зеленського: комітет ВР завтра розгляне законопроекти

3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради "Голос України" та Кабміну "Урядовий кур'єр". Саме з цього моменту відраховується встановлений 30-денний термін для інавгурації новообраного глави держави.

У Верховній Раді зареєстровано 8 постанов про дату проведення інавгурації новообраного президента. Депутати пропонують призначити церемонію на 17, 19, 20, 26, 28 травня або 1 червня.

Сам Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня. Проте низка політичних і громадських діячів висловилися проти цієї дати, оскільки 19 травня в Україні - День пам'яті жертв політичних репресій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-