Інавгурація Зеленського: комітет ВР завтра розгляне законопроекти

Інавгурація Зеленського: комітет ВР завтра розгляне законопроекти

Укрінформ
Комітет з питань регламенту та організації роботи парламенту планує у середу провести засідання, на якому розглянути проекти постанов щодо визначення дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Про це журналістам у кулуарах парламенту сказав перший заступник голови Комітету Павло Пинзеник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я, як виконуючий обов’язки голови комітету і взагалі політик, не бажав би бути втягнутим в політичні інтриги та скандали, пов’язані з датою інавгурації, відповідно я буду рекомендувати комітету провести чергове засідання комітету завтра, у середу, як це заплановано згідно з планом нашої роботи. До того часу я сподіваюсь нам надійдуть і два останніх проекти постанов (щодо дати інавгурації – ред.), які зареєстровані. Сподіваюсь, що станом на завтра вони будуть останніми, і ми зможемо розглянути їх всі та дати висновок в рамках відання нашого комітету, а наш комітет розглядає питання про відповідність законопроектів, проектів постанов при їх оформленні та реєстрації вимогам регламенту. Щодо цього ми можемо дати висновок і можемо запропонувати Верховній Раді розглянути їх і визначитися щодо їх підтримки або не підтримки відповідно до регламенту»,- пояснив Пинзеник.

За його словами, перший проект постанови щодо ймовірної дати інавгурації був зареєстрований 8 травня, а решта проектів реєструвались як альтернативні. Відповідно до регламенту роботи Верховної Ради на реєстрацію альтернативних проектів депутатам надається два тижні.

На думку Пинзеника, реєстрація відповідних проектів постанов як альтернативних є «грамотним ходом».

«Це призводить до того, що станом на вчора і сьогодні триває реєстрація таких альтернативних проектів постанов»,- додав депутат.

При цьому він підкреслив, що зволікання з розглядом тих проектів, які вже надійшли, може сприйматися як політична гра.

Читайте також: Разумков пояснив, чому хочуть провести інавгурацію Зеленського 19 травня

Окрім того, Пинзеник повідомив, що у вівторок Регламентний комітету також планує провести засідання, під час якого депутати зможуть розглянути проекти постанов щодо скасування рішення Ради про ухвалення закону про мову, а також питання щодо «зеленого» тарифу.

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія 30 квітня оголосила офіційні результати другого туру виборів Президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на пост Президента.

3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради “Голос України” та Кабміну “Урядовий кур'єр”. Саме з цього моменту відраховується встановлений 30-денний термін для інавгурації новообраного глави держави.

До Верховної Ради внесено 6 постанов щодо дати проведення інавгурації новообраного президента. Депутати пропонують призначити її на 19, 20, 28 травня або 1 червня.

10 травня Зеленський через Facebook звернувся до народних депутатів з вимогою призначити його інавгурацію на 19 травня. Також він у різкій формі висловив обурення зволіканням з призначенням дати його інавгурації, оскільки, за його словами, Порошенко “ніяк не зупиниться”, “робить активні перестановки у вищому командуванні армії”, вирішує кадрові питання, підписує укази тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-