Україна готує декілька

Україна готує декілька "сюрпризів" для РФ у відповідь на "паспортизацію" - Клімкін

Укрінформ
Україна готує декілька "сюрпризів" у відповідь на рішення Росії щодо спрощення видачі російського громадянства українцям, деякі з них будуть робитися на рівні спецслужб.

Про це заявив на брифінгу в Брюсселі міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Насправді буде декілька сюрпризів, я не буду їх оголошувати. Є ідеї, пов'язані із застосування практичних, технічних речей біометрики. Є ідеї, пов’язані з наступним переписом. Тобто дуже-дуже багато речей. Ми їх зараз консолідуємо. Є ідеї, які ви взагалі не почуєте, - вони будуть робитися на рівні спецслужб, а є ідеї, які ви найближчим часом почуєте", - сказав Клімкін.

Він додав, що Україна наразі намагається так вибудувати системну відповідь на "паспортні" дії Росії, щоб це було найбільш ефективно по часу.

Клімкін також повідомив, що розмовляв з міністрами країн ЄС про необхідність системної консолідованої відповіді, оскільки такі дії РФ є загрозою не тільки для країн-сусідів Росії, а для всього Європейського Союзу.

Читайте також: Україна працює над системною міжнародною відповіддю на "паспортизацію" РФ — Клімкін

"Я німецькому міністру (закордонних справ -ред.) сказав - там (у ФРН. - ред.) є два мільйони російськомовних, ану давайте подивимося, скільки в них (російських - ред.) паспортів", - зазначив очільник МЗС.

Як повідомлялося, Клімкін у понеділок перебуває з робочим візитом у Брюсселі для участі у заходах з нагоди відзначення 10-ї річниці заснування зовнішньополітичної ініціативи ЄС “Східне партнерство”.

Президент Росії Володимир Путін 24 квітня підписав указ, що дозволяє жителям окупованих територій Донбасу отримати російські паспорти у спрощеному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-