Заміна Суркова не вплине на політику РФ на окупованому Донбасі - Клімкін

Заміна Суркова не вплине на політику РФ на окупованому Донбасі - Клімкін

Укрінформ
У Кремлі рішення приймає лише одна людина й зміна куратора політики Російської Федерації на Донбасі не вплине на загальну політику Росії на тимчасово окупованих українських територіях.
Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на брифінгу у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Колись президент Росії намагався нав’язати нам його (Бабича — ред.) як посла. Звичайно, ми це відбили. Я маю більше інформації, ніж можу сказати, але тим не менше, я вважаю, що ми готові до будь-якого персонального розвитку подій! Урешті-решт у Кремлі всі рішення приймає тільки одна людина, так що якщо щось змінюється на рівні виконавців, всеодно політика вона за визначенням не зміниться”, - прокоментував Клімкін інформацію про можливе призначення колишнього посла РФ у Білорусі Бабича куратором політики Кремля на Донбасі.

Водночас міністр нагадав, що нещодавно РФ запровадила санкції щодо постачання нафтопродуктів в Україну, спростила порядок видачі паспортів жителям так званих “Д/ЛНР”, та запевнив, що імовірні подальші плани Росії також приблизно відомі.

Читайте також: Екс-посол РФ у Мінську може стати куратором "Л/ДНР" — Фейгін

“Ми приблизно знаємо, що буде далі, ну, не знаємо в деталях, але ми розуміємо, яка буде стратегія, ми до цього намагаємося бути готовими”, - підкреслив Клімкін.

Раніше повідомлялося, що російський екс-посол у Білорусі Михайло Бабич, ймовірно, куруватиме політику Кремля на окупованих територіях Донбасу, змінивши на цій посаді довірену людину Владислава Суркова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-