Призначити інавгурацію на 19 травня заважають особисті інтереси окремих депутатів — Рябошапка

Призначити інавгурацію на 19 травня заважають особисті інтереси окремих депутатів — Рябошапка

Укрінформ
Радник новообраного президента Володимира Зеленського Руслан Рябошапка вважає, що призначити інавгурацію на 19 травня заважають особисті інтереси окремих українських парламентаріїв.

Таку думку він оприлюднив у Facebook.

"Це наочний приклад того, як особисті інтереси окремих українських парламентаріїв (зокрема, гіпотетичний ризик передчасної втрати депутатського посвідчення та "бонусів", що до нього додаються, у тому числі імунітету від кримінального переслідування), переважають інтереси держави", - написав Рябошапка.

Крім того, вважає він, це пояснює чому Верховна Рада втратила легітимність в очах українців, маючи настільки низький рівень довіри, що дискредитує український парламентаризм.

Радник Зеленського нагадав про те, що 12 травня у Північній Македонії відбулась інаугурація нового президента. "Другий тур президентських виборів у Північній Македонії відбувся у той же день, коли відбувся другий тур виборів Президента України - 21 квітня ц.р. За три тижні у Північній Македонії новообраний президент уже вступив на посаду, а в Україні парламент ще навіть не визначився із датою вступу на посаду президента України Володимира Зеленського", - підкреслив Рябошапка.

Читайте також: Зеленський звернувся до Ради: Інавгурація має бути 19 травня

Як повідомляв Укрінформ, 30 квітня Центральна виборча комісія встановила та оголосила офіційні результати чергових виборів президента України: новим главою держави обрано Володимира Зеленського із 73,22% голосів.

Він вже звертався до народних депутатів України з вимогою призначити інавгурацію на 19 травня. До Верховної Ради вже внесено кілька постанов щодо дати проведення інавгурації. Народні обранці пропонують призначити її на 19, 20 травня або 1 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-