Березюк прокоментував вихід депутатів із Самопомочі

Березюк прокоментував вихід депутатів із Самопомочі

Укрінформ
Голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк прокоментував вихід кількох народних депутатів із партії, наголосивши, що Самопоміч є, а депутатів немає у Самопомочі.

Про це він сказав журналістам перед початком 18 звітного з'їзду партії Об'єднання Самопоміч, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вийдуть депутати, які були депутатами Верховної Ради. Цьому декілька причин. Одні в пошуках власних політичних сил. Вони розділяють цінності Самопомочі, але хочуть інших способів реалізації цих цінностей і хочуть створити свої політичні сили. Я їх підтримую в цьому. Хай шукають себе", - сказав Березюк. Разом з цим він наголосив, що деяких підтримує, а деякі, на його думку, зробили помилку.

Інші, за його словами, "це зробили виключно з корисливих інтересів, бо не працюючи протягом 5 років вони не отримали глибокої довіри своїх однопартійців, і сьогодні в рейтингуванні будуть низько, і рівень прохідності не є такий високий, а вони хочуть далі десь піти у владу і шукають свого місця в інших процесах".

"А інші просто сказали: це добре, але це не моє далі працювати у парламенті. І це також є нормально", - вважає Березюк.

Він зазначив, що Самопоміч, яка була і є, "народила людей, які можуть створити іншу політичну силу".

"Деякі, які пішли, напевно Самопоміч втратила їх як ресурс. Я думаю, вони також втратили... А деякі пішли - і слава Богу. Я думаю, Самопоміч отримала, а вони втратили. Самопоміч є, але їх немає в Самопомочі", - сказав Березюк.

Водночас він відмовився назвати депутатів, яких має на увазі.

Читайте також: Самопоміч підтримає інавгурацію Зеленського 19 травня

Як повідомлялося, у квітні про вихід із партії "Самопоміч" заявили народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко. 8 травня з'явилася інформація про те, що з партії також виходять Олена Сотник, Вікторія Войціцька, Олександр Опанасенко, Іван Мірошніченко та Олександр Данченко. Водночас, до кінця каденції парламенту усі вони залишатимуться у парламентській фракції "Самопомочі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-