Зеленський звернувся до Ради: Інавгурація має бути 19 травня

Зеленський звернувся до Ради: Інавгурація має бути 19 травня

Відео
Укрінформ
Новообраний президент Володимир Зеленський звернувся до народних депутатів України з вимогою призначити інавгурацію на 19 травня.

Відповідне відеозвернення оприлюднене на сторінці команди Зеленського у Facebook.

"...Я звертаюся до Верховної Ради України: найближчого засідання ви повинні призначити дату інавгурації на 19 травня. Цього вимагаю не я. Цього вимагає народ України, в інтересах якого ви присягали діяти”, - наголосив Зеленський.

За його словами, наразі депутати діють виключно у своїх інтересах, боючись розпуску парламенту, і зволікають із призначенням дати інавгурації.

Водночас новобраний президент розкритикував низку призначень, зроблених чинним главою держави в останні дні. Зокрема, він згадав про перестановки у вищому командуванні армії, зміну голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення, а також призначення суддів Верховного суду, серед яких, за словами Зеленського, є "юристи "Рошена", судді Майдану та родичі Сергія Ківалова".

Зеленський також висловив невдоволення з приводу присвоєння звання генерала більш ніж 20 особам, серед яких "відповідальний за безпеку арсеналів та складів, при якому сталися вибухи у Балаклеї, Ічні, Калинівці та Сватовому".

“Але я розумію, що марно щось говорити людині, яка каже: “Я готовий підставите плече”, - а сама триває дві дулі в кишенях", - заявив обраний президент.

У цьому контексті він провів паралелі з поведінкою туриста у єгипетському готелі, який готується виїжджати: "Валізи спаковані, номер прибрали, і нормально вихована людина чекає трансферу в аеропорт. Але не Порошенко. Він ніяк не зупиниться, тягне рушники, капці і бере усе підряд зі шведського столу".

"Я вас дуже прошу: здайте ключ, розрахуйтеся за міні-бар і вперед, вам ще митницю і паспортний контроль проходити”, - сказав Зеленський, звертаючись до Порошенка.

Водночас він закликав народних депутатів "зупинити ці політичні судоми кульгавої качки".

Читайте також: Раді пропонують ще одну дату інавгурації Зеленського

"Країна потребує нормальної роботи усіх інституцій. Народ не повинен чекати, поки хтось напризначається перед довгою відпусткою. Думайте, будь ласка, не про депутатські ксіви, думайте про Україну. 19 травня. Голосуйте", - звернувся він до парламентаріїв.

Як повідомляв Укрінформ, до Верховної Ради внесено 5 постанов щодо дати проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського. Народні обранці пропонують призначити її на 19, 20 травня або 1 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-