Гройсман закликає Канаду не визнавати російську

Гройсман закликає Канаду не визнавати російську "паспортизацію" ОРДЛО

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликає Канаду не визнавати російські паспорти, які видаються у ОРДЛО та окупованому Криму.

Із таким закликом він звернувся до міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд під час зустрічі у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ні внутрішні паспорти, ні закордонні паспорти (що видаються Росією на окупованих територіях - ред.) ми не вважаємо легітимними і будемо звертатися до наших міжнародних партнерів, і я звертаюся сьогодні до вас, ... щоб такі паспорти, які видаються країною-агресором на порушення усіх міжнародних правил, вжити відповідних заходів для того, щоб це беззаконня було припинено і українських громадян не змушували отримувати їх", - сказав Гройсман.

Читайте також: "Паспортизація" Донбасу: Кабмін визнав недійсними документи РФ і готує санкції

Він повідомив Фріланд про те, що у середу Кабінет міністрів схвалив рішення, якими визнає недійсними паспорти, які Російська Федерація видаватиме українцям на окупованих територіях, а також не визнає перелік тих органів, які Росія уповноважила на видачу цих документів громадянам України.

У свою чергу глава МЗС Канади запевнила українського Прем'єр-міністра, що для її країни двостороння співпраця з Україною є надзвичайно важливою.

Зустріч Гройсмана з Фріланд/ Фото Володимир Тарасов

"Хочу підкреслити, що Канада абсолютно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Це питання ми обговорювали у Франції на рівні міністрів закордонних справ "Великої сімки". Ми цього не забуваємо. Розуміємо, що Україна зараз обстоює не лише свою демократію, а демократію цілого світу", - сказала вона.

Читайте також: Україна може позбавити пенсій жителів Донбасу з незаконними паспортами РФ

Фріланд також висловила задоволення відкритим демократичним процесом виборів Президента України. "Це є величезне досягнення усіх українців", - сказала канадський міністр.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін підписав указ, яким жителям окупованої частини території Донецької та Луганської областей України надано право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-