Данилюк: Інавгурація може бути або 19 травня, або затягнутися на початок червня

Данилюк: Інавгурація може бути або 19 травня, або затягнутися на початок червня

Укрінформ
Член команди Зеленського Олександр Данилюк зазначає, що інавгурація новообраного Президента України може бути 19 травня, як просив Володимир Зеленський, «або затягнутися на початок червня, чого не хотілося б».

Про це у коментарі ObozTV заявив член команди Зеленського Олександр Данилюк.

За його словами, на інавгурацію очікують лідерів країн-партнерів України, з багатьма вже є попередні домовленості про приїзд.

"Ми чекаємо 14 травня на рішення парламенту щодо дати інавгурації, так передбачено нашим законодавством. Вона може бути 19 травня, як просив Володимир Зеленський, звертаючись до парламенту, або затягнутися на початок червня, чого не хотілося б", - заявив Данилюк.

За словами політика, від призначеної дати залежатиме склад гостей заходу.

"Світові лідери мають напружений графік. Вони не можуть щодня стежити за рішеннями Верховної Ради і підлаштовувати свої календарі. Потрібен певний час, щоб їх запросити, щоб вони могли спланувати свій приїзд. Тому чекаємо на 14 травня, а потім визначаємося", - зазначив він.

"Ми б хотіли бачити на інавгурації лідерів наших країн-партнерів, з багатьма у нас вже є попередні домовленості і запрошення", - додав Данилюк.

Читайте також: Коломойський заявив, що повернеться в Україну після інавгурації Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді вже зареєстровано 4 проекти постанов щодо проведення інавгурації Володимира Зеленського. Два з них пропонують призначити інавгурацію новообраного президента на 19 травня, один - на 20-те. Є й варіант провести інавгурацію у "два етапи": перший (формальний) 19 травня у Раді, другий (протокольний) 3 червня на Олімпійському або в Палаці "Україна".

Сам Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня. На його зустрічі з керівництвом ВР і главами депутатських фракцій, крім 19 травня, обговорювалося також 28 травня як можлива дата проведення урочистого засідання.

Керівник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вважає, що дата інавгурації 19 травня вкрай невдала, бо припадає на День пам'яті жертв політичних репресій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-