Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Українські дівчата мають право навчатися в ліцеї Богуна

Українські дівчата мають право навчатися в ліцеї Богуна

Блоги
Укрінформ
Перший прийом на навчання в ліцей імені Богуна дівчат-курсанток цього року може бути зірвано через певні неузгоджені постанови Уряду і МО

Разом з Maрією Іоновою побували в Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна. Нині там в центральному корпусі навчають 600 курсантів старших курсів, й в Боярці – 250 курсантів молодших курсів. Випускники ліцею – це кадровий резерв ЗСУ, прекрасно підготовлені й патріотичні хлопці.

Особливе місце в ліцеї займає Алея Слави – портрети героїв – випускників, що загинули, захищаючи Україну від збройної агресії. 10 кленів висаджено на Алеї..., в пам‘ять про десятьох загиблих воїнів – колишніх ліцеїстів...

Керівник ліцею, Герой України Ігор Гордійчук робить все, аби наблизити правила навчання в цьому престижному закладі до стандартів НАТО й найкращих військових шкіл світу.

В тому числі – в питаннях гендерної рівності. В ліцеї вже створено передумови для набору з 1 вересня 50 дівчат, які планують робити військову кар‘єру. Виділено крило основного корпусу, де зроблено ремонт, облаштовано казарму для дівчат – майбутніх курсанток. Це повністю відповідає й оновленому законодавству, прийнятому ВР для забезпечення рівних можливостей чоловіків і жінок в армії.

Й ми були абсолютно шоковані, дізнавшись, що перший прийом на навчання дівчат-курсанток цього року може бути зірвано через певні неузгоджені постанови Уряду і МО.

З міністром у справах ветеранів і МФО «Рівні можливості» готуємо негайні звернення до уряду з проханням оперативно розглянути ці питання й негайно прийняти необхідні зміни в урядові постанови. Українські дівчата мають право навчатися в ліцеї Богуна.

В усіх найпрестижніших військових ліцеях і школах світу дівчата давно складають не менше 25% курсантського складу. Ми теж нікому не дамо зволікати із впровадженням справжньої гендерної рівності в силових структурах і в праві жінок на отримання військової освіти.

Ірина Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-