На зустрічі із Зеленським звучало дві дати інавгурації - депутат

На зустрічі із Зеленським звучало дві дати інавгурації - депутат

Укрінформ
На зустрічі з новообраним Президентом України Володимиром Зеленським керівництво ВР, депутати і голови фракцій обговорювали дві дати можливого призначення інавгурації - 19 і 28 травня.

Про це повідомив співголова депутатської групи "Відродження" Віктор Бондар журналістам після зустрічі парламентаріїв із Володимиром Зеленським, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Два-три рази ходили по колу, яку ж дату визначити - 19 чи 28 (травня - ред.). І в підсумку більшість керівників фракцій сказали, що їм треба з фракціями радитися, і 14 числа буде тільки спільне рішення, на яку дату більш-менш вірогідно вийти", - сказав Бондар.

Він зауважив, що Зеленський наполягав на проведенні інавгурації 19 травня, але одночасно обговорювали й 28 травня, бо ця дата "комфортніша" і для депутатів, і для організації інавгурації.

За словами Бондаря, депутати обговорювали дату призначення інавгурації на 28 травня тому, що це буде наступне засідання ВР, і після 27 травня новообраний президент не зможе розпустити парламент.

"Тому більшість підводили Зеленського до того, що 28 числа більш-менш для всіх була б така дата, щоб депутати спокійно голосували і відчували, що змін не відбудеться в плані розпуску Ради", - зазначив Бондар.

Водночас, парламентарій не виключає, що депутати проголосують і призначать інавґурацію Зеленського на 19 травня.

Читайте також: Стало відомо, яка фракція проігнорувала зустріч з Зеленським

Як повідомляв Укрінформ, у суботу у Верховній Раді збиралися голови парламентських фракцій, народні депутати на зустріч з Головою ВР Андрієм Парубієм та новообраним президентом Володимиром Зеленським, щоб обговорити проведення інавгурації.

Раніше позафракційний народний депутат Сергій Міщенко зареєстрував у Раді проект постанови, що передбачає проведення інавгурації новообраного президента 19 травня.

У вівторок, 30 квітня, ЦВК оголосила офіційні результати другого туру виборів президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на пост Президента України.

3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради "Голос України" та Кабміну "Урядовий кур'єр".

Саме з цього моменту відраховуються 30 днів для інавгурації новообраного президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-