Рада 14 травня проголосує за постанову з датою інавгурації — Геращенко

Рада 14 травня проголосує за постанову з датою інавгурації — Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що за дату інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського парламент проголосує 14 травня, коли прийматиме відповідну постанову.

Про це Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook після зустрічі Зеленського з керівництвом парламенту й керівниками депутатських фракцій.

"Головна тема зустрічі - проведення консультацій щодо дати інавгурації, обмін думками щодо налагодження співпраці між гілками влади. Новообраний Президент звернувся з ініціативою провести інавгурацію 19 травня. Більшість керівників фракцій, присутніх на зустрічі, наголосили, що донесуть цю позицію до своїх колег, а відповідні рішення будуть прийматися на засіданні фракцій 14 травня", - розповіла перший віце-спікер.

Вона додала, що, як і говорила в коментарі журналістам раніше, "14 травня ВР оперативно проголосує постанову, в якій буде визначена дата інавгурації".

"Точну дату (інавгурації - ред.) наразі не назву, її все ж має визначити парламент, і проголосувати. Все відбудеться в чіткій відповідності до закону і у визначені законом терміни", - написала Геращенко.

Читайте також: Зеленський сказав, коли дасть відповідь про розпуск Ради

Вона також зауважила, що під час зустрічі новообраного президента України з керівництвом парламенту і керівниками парламентських фракцій були присутні представники фракцій (на рівні керівників чи заступників), при цьому від Народного фронту "навіть чомусь 3 представники, від Радикальної партії Ляшка - чомусь нікого".

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Верховній Раді збиралися голови парламентських францій, народні депутати на зустріч з Головою ВР Андрієм Парубієм та новообраним президентом Володимиром Зеленським, щоб обговорити проведення інавгурації.

У вівторок, 30 квітня, ЦВК оголосила офіційні результати другого туру виборів президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на пост Президента України.

3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради "Голос України" та Кабміну "Урядовий кур'єр".

Саме з цього моменту відраховуються 30 днів для інавгурації новообраного президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-