Екс-посол РФ у Мінську може стати куратором

Екс-посол РФ у Мінську може стати куратором "Л/ДНР" — Фейгін

Ексклюзив
Укрінформ
Російський екс-посол у Білорусі Михайло Бабич, ймовірно, курируватиме політику Кремля на окупованих територіях Донбасу, змінивши на цій посаді довірену людину Владислава Суркова.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів із посиланням на свої джерела російський політичний і громадський діяч Марк Фейгін.

"Бабич вважається людиною, в якої досить близькі стосунки з Путіним. При цьому його як вихідця з ГРУ призначають на ті ділянки, де Кремль хоче позначити більш різкі дії. Тому його призначення на кураторство в "ДНР", "ЛНР" може означати більш різкі дії там (як один із варіантів - аж до визнання "республік")", - вважає Фейгін.

Він проводить прямий зв'язок очікуваного призначення Бабича з відставкою, що відбулася кілька тижнів тому, Олега Говоруна, якого називають "людиною Суркова". 20 квітня Говоруна зняли з посади начальника Управління Адміністрації президента РФ по прикордонному співробітництву. Мабуть, на цю посаду призначать Бабича, передбачає Фейгін.

"Помічник президента РФ з питань соціально-економічного співробітництва з державами СНД, Абхазією і Південною Осетією" Владислав Сурков поки що залишається на своїй посаді. Але його вплив на події в ОРДЛО постійно зменшується.

Читайте також: Путін звільнив посла у Білорусі, якому раніше відмовила Україна

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін звільнив Михайла Бабича з посади посла в Білорусі. Новим керівником російської дипмісії в Мінську призначено Дмитра Мезенцева.

Раніше в 2016 році, після того, як з посади посла РФ в Україні звільнили Михайла Зурабова, російська сторона запропонувала на цю посаду Михайла Бабича. Однак через загострення відносин між країнами, викликаних анексією Криму і конфліктом на Донбасі, Київ цей агреман так і не дав. Міністерство закордонних справ України заявило, що призначення нового посла Росії в Україні знято з порядку денного, і до звільнення окупованих територій, розглядатися не буде.

Фото: acdamate.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-