Найєма не впускали до Вірменії - каже, що на вимогу РФ

Найєма не впускали до Вірменії - каже, що на вимогу РФ

Укрінформ
Народний депутат Мустафа Найєм заявив, що ввечері 30 квітня його намагалися не пустити до Вірменії на паспортному контролі на вимогу Російської Федерації.
Про це він повідомив 1 травня на своїй сторінці в Facebook.

"Вчора ввечері прилетів до Єревану на запрошення Східноєвропейського центру виступити на великому форумі з антикорупційних органів. На паспортному контролі пред'явив звичайний паспорт, оскільки поїздка не службова, а дипломатичним паспортом не зловживаю. Після тривалої перевірки офіцери повідомили, що в базі даних є позначка «заборона на в'їзд». На прохання пояснити причину, сказали, що невідомо і повідомити не можуть." Просто небажана особа", - повідомив нардеп.

Він додав, що через якийсь час прийшли ще двоє співробітників міграційної служби й пояснили, що заборона позначена не від Вірменії, а "на вимогу третьої країни".

"Я іншої такої країни не знаю", - подумав я, і, як пізніше з'ясувалося, мав рацію: у Вірменії таке вже траплялося з нашими громадянами. Заборони виставляються на вимогу Російської Федерації в рамках синхронізації бази прикордонної служби Вірменії зі списком санкцій РФ", - пояснив нардеп.

Нардеп зазначив, що після з'ясування всіх обставин "і, мабуть, втручання посла і наших служб", його все-таки пустили до Вірменії з позначкою "одноразово".

Читайте також: Президент Вірменії привітав Зеленського та побажав йому успіхів

"А наша консульська служба настійно порадила інформувати посольство про свої пересування, і по закінченню візиту прибути в аеропорт у супроводі посла або консула", - додав Найєм.

Він також зазначив, що Вірменія послідовно займає проросійську позицію щодо всіх конфліктних питань між Україною і РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-