Геращенко називає провокацією блокування

Геращенко називає провокацією блокування "мовного" закону

Укрінформ
Закон про функціонування української мови як державної, ухвалений парламентом 25 квітня, буде підписаний Головою Верховної Ради і Президентом не раніше наступного сесійного тижня.

Таке переконання висловила перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко у Facebook.

"Зараз отримую безліч дзвінків від журналістів з проханням роз‘яснити інформацію, що представники опоблоку заблокували мовний закон. Дійсно, депутати від цієї фракції зареєстрували постанову про скасування голосування за мовний закон. Згідно регламенту, депутати мають 3 дні на реєстрацію подібних ініціатив, які блокують підписання закону спікером парламенту і передачу на підпис Главі держави. Але ця провокація не вдасться. Наступного сесійного вівторка першим питанням ми розглянемо тепер цю постанову, в неї немає шансів пройти сесійну залу, відразу спікер підпише закон й передасть на підпис Президенту", - наголосила Геращенко.

Геращенко висловила сподівання, що під цим історичним законом стоятиме підпис Петра Порошенка, "який так багато зробив для відродження, захисту і популяризації українського кіно, музики, книги, історії, мови".

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати від “Опозиційного блоку” зареєстрували у Верховній Раді два проекти постанови про скасування закону про функціонування української мови як державної.

Таким чином, до розгляду цих документів у сесійній залі ані спікер парламенту Андрій Парубій, ані Президент Петро Порошенко не можуть підписати цей закон.

Читайте також: Опоблок зареєстрував у Раді два документи проти "мовного" закону

У четвер, 25 квітня, Верховна Рада ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За його ухвалення проголосували 278 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати ухвалений закон про мову одразу після надходження його на підпис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-