Суд просять заборонити Гладковському виїжджати на ПМЖ

Суд просять заборонити Гладковському виїжджати на ПМЖ

Укрінформ
Народний депутат Євген Дейдей подав позов до Окружного адміністративного суду Києва, яким просить заборонити Олегу Гладковському виїзджати з України на постійне місце проживання.

Про це інформує прес-служба суду.

“До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від народного депутата Євгена Дейдея до СБУ, Адміністрації ДПС щодо заборони Олегу Гладковському виїжджати з України на ПМЖ”, - ідеться в повідомленні.

Зокрема, як зазначається, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Служби безпеки України, що полягає у невжитті відносно Гладковського заходів тимчасового обмеження у праві виїзду на постійне місце проживання до іноземної держави після його звільнення з посади Першого заступника Секретаря РНБО.

Водночас, позивач просить зобов’язати СБУ у передбаченому законом порядку запровадити щодо Гладковського заходи тимчасового обмеження у праві виїзду на постійне місце проживання строком на 5 років, тобто до 4 березня 2024 року, а також подати до ДПС відповідне доручення.

Окрім цього, Дейдей просить заборонити Адміністрації Державної прикордонної служби вчиняти будь-які дії, пов’язані з пропуском через державний кордон Гладковського до закінчення щодо нього п’ятирічного обмеження виїзду.

Наразі судом розглядається питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом.

Читайте також: Аудит Укроборонпрому розпочався - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Президент Петро Порошенко 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-