У Зеленського хочуть запропонувати посаду генпрокурора комусь з антикорупційних активістів

У Зеленського хочуть запропонувати посаду генпрокурора комусь з антикорупційних активістів

Укрінформ
Юрій Луценко однозначно буде звільнений. Замінити його міг би хтось з антикорупційних активістів. Призначення керівництва у НАБУ та САП, можуть відбутися трохи згодом, якщо ці органи не покажуть реальних результатів.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це у четвер, під час зустрічі з представниками бізнесу в Європейській бізнес Асоціації (ЄБА, European Business Association), заявив Олександр Даниюк - радник та член команди Володимира Зеленського, який переміг на виборах Президента України 21 квітня.

"Володимир (Зеленський, - ред) під час оголошення результатів виборів зробив важливу заяву: він вважає, що Луценко - людина минулого. Він (Луценко, - ред), якщо хоче, (зможе, - ред) повернутися в політику. Але точно піти з поста генерального прокурора", - зазначив Данилюк у ході обговорення очікувань бізнесу після виборів Президента України.

Також, однією з умов збереження посад нинішніми керівниками НАБУ та САП Данилюк назвав швидку демонстрацію їхніми органами реальних результатів.

"Їм (НАБУ і САП, - ред) потрібно дати обмежений час, щоб вони показали результат. Якщо немає - перезапуск Антикорупційної прокуратури".

За словами Данилюка, позиція щодо ефективності роботи цих органів на сьогодні, є негативною.

"НАБУ з САП не працює", - зазначив він.

На думку Данилюка, генпрокурором міг стати хтось з антикорупційних активістів, які непогано зарекомендували себе останніми роками.

"У нас достатньо людей, які можуть проявити себе на цій посаді і мають хорошу репутацію", - зазначив Данилюк.

Читайте також: Зеленський обіцяє найближчим часом представити свою команду

Він також додав, що кадрові призначення, які відносяться до компетенції Президента, стануть промовними щодо обраного вектора руху.

"Це чотири призначення (голови СБУ, генерального прокурора, міністра закордонних справ і міністра оборони, - ред), які визначать вектор руху в майбутньому", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-