"Мовний" закон: Геращенко сподівається на відповідальність депутатів

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко сподівається від народних депутатів "відповідальної політики" і достатньої кількості голосів за ухвалення закону про мову.

Про це вона написала у четвер на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні очікую від колег у парламенті відповідальної політики і 226. Я голосуватиму ЗА закон про функціонування української мови як державної ", - наголосила Геращенко.

Вона нагадала також часи "мовного Майдану", коли депутатів, які вболівали за долю української мови, в парламенті було мало, і представники від Партії регіонів змогли продавити "ганебний антиукраїнський закон, проломлюючи голови опонентам". "Нас мало вийшло з протестом під Український дім, й поліція труїла нас газом. Тоді почалася гуманітарна здача України русскому миру", - зазначила Геращенко.

Читайте також: Під Радою зібрався мітинг на підтримку "мовного" закону

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 25 квітня планує завершити розгляд у другому читанні та ухвалити в цілому законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

У першому читанні Рада ухвалила документ 4 жовтня 2018 року. Підготовка законопроекту про мову до другого читання тривала близько чотирьох місяців. За цей час Комітет ВР з питань культури та духовності опрацював понад дві тисячі поправок, які надійшли від народних депутатів. Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-