Савченко розповіла про свої плани у політиці

Савченко розповіла про свої плани у політиці

Укрінформ
Народний депутата Надія Савченко, яка у вівторок прийшла у Верховну Раду після виходу з-під варти, заявила про намір надалі продовжувати виконувати функції парламентарія та залишатися у політиці.
Про це вона сказала журналістам під час брифінгу в кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Стосовно мого наступного майбутнього у цьому парламенті – буду продовжувати працювати народним депутатом, оскільки я давала присягу українському народу. Щодо подальшого політичного майбутнього - так я залишуся у політиці. Я буду не сама, в мене є моя команда, представники якої зараз поруч зі мною, - це політична партія «Громадсько-політична платформа Надії Савченко», - заявила вона.

За словами Савченко, нині настав час більш серйозно ставитися до політики і державотворення.

«Треба розуміти, що у нас дійсно перемогла весна... Треба розуміти, що вже настав час підходити до політики та державотворення серйозніше. Ми не можемо зробити в Україні таку аномалію, як у Росії або навіть у Білорусі, – не може бути однієї партії 80%», - зазначила Савченко.

Читайте також: Савченко закликає депутатів відмовитися від недоторканності

На її думку, в українському парламенті будуть політичні партії двох гатунків.

«Партії нової генерації – такі як «Слуга народу», «Громадсько-політична платформа Надії Савченко», думаю, пан Смешко буде мати якусь політичну силу, а ще будуть політичні сили старої генерації – ті, що зараз наповнюють парламент», - заявила вона.

Як повідомлялося, Броварський суд Київської області у ніч проти 16 квітня ухвалив рішення звільнити з-під варти Савченко і Володимира Рубана, оскільки термін запобіжного заходу закінчився, а новий не було обрано.

Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ "Майорське". За інформацією правоохоронних органів, він намагався вивезти з окупованої території Донецької області велику партію зброї. Рубана підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів.

Савченко вважають спільницею Рубана. 22 березня 2018 року Верховна Рада дала згоду на зняття з неї депутатської недоторканності, притягнення її до кримінальної відповідальності, затримання й арешт. Того ж дня її затримали.

Савченко інкримінують низку злочинів, передбачених сімома статтями Кримінального кодексу України, зокрема вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-