Савченко закликає депутатів відмовитися від недоторканності

Савченко закликає депутатів відмовитися від недоторканності

Укрінформ
Позафракційний народний депутат Надія Савченко розповіла, що з неї в повному обсязі знята депутатська недоторканність і закликала колег по парламенту проголосувати за позбавлення "імунітету" усіх депутатів.

Про це Савченко сказала журналістам в кулуарах парламенту у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Депутатська недоторканність з мене знята в повному обсязі. Я, в принципі, з цим живу рік і більше. Ніхто від цього не вмирає. Це давно треба було зробити, раджу всім моїм колегам наслідувати гарний приклад, і зняти недоторканність із себе", - сказала Савченко. Вона додала, що чинний парламент має виконати свої обіцянки, які давалися ще на початку його роботи.

"Я хотіла б, щоб цей парламент все-таки виконав всю брудну роботу для того, щоб залишити новій генерації чисте поле", - зазначила Надія Савченко.

Як повідомлялося, Броварський суд Київської області у ніч проти 16 квітня ухвалив рішення звільнити з-під варти Володимира Рубана та Надію Савченко, оскільки термін запобіжного заходу закінчився, а новий не було обрано.

Читайте також: Савченко прийшла в Раду

Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ "Майорське". За інформацією правоохоронних органів, він намагався вивезти з окупованої території Донецької області велику партію зброї. Рубана підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів.

Савченко вважають спільницею Рубана. 22 березня 2018 року Верховна Рада дала згоду на зняття з неї депутатської недоторканності, притягнення її до кримінальної відповідальності, затримання й арешт. Того ж дня її затримали.

Савченко інкримінують низку злочинів, передбачених сімома статтями Кримінального кодексу України, зокрема вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-