Москаль подав у відставку

Москаль подав у відставку

Документ
Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль подав у відставку.

Про це повідомляється на сайті Закарпатської облдержадміністрації.

"Геннадій Москаль подав Президенту України Петру Порошенку заяву про звільнення з посади голови Закарпатської ОДА за власним бажанням", - зазначається на сайті.

На сторінці також вміщене фото заяви урядовця.

«Відповідно до абзацу 2 статті 8 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України на строк повноважень Президента України, – йдеться в заяві. – Відповідно до статті 9 Закону повноваження голів місцевих державних адміністрацій припиняються Президентом України.

Згідно з пунктом 9 частини 1-ї статті 9 Закону та на підставі статті 38 Кодексу законів про працю України прошу припинити моє перебування у відпустці та звільнити мене з посади голови Закарпатської обласної державної адміністрації за власним бажанням».

Під час виборів Москаль очолював обласний виборчий штаб кандидата у Президенти України Петра Порошенка.

Коментуючи розрив між кандидатами в інтерв'ю, яке він дав напередодні, Москаль сказав, що показники по Закарпаттю доволі передбачувані. Тут дуже неоднозначно сприйняли реалізовані реформи і гасла.

Зокрема, йдеться про релігію, мову, неправильне врегулювання питань щодо «євроблях» і доріг, які держава не фінансує. “Треба було не чіпати тему релігії в мультикультурному і релігійно розмаїтому Закарпатті. Тут історично церкви не ототожнювали себе з Московським патріархатом – і при Чехословаччині, і за Радянської доби. І якщо на Львівщині, Івано-Франківщині, Тернопільщині Томос зіграв свою позитивну роль, то в нас навпаки”, - підкреслив Москаль.

Що стосується мови, то голова ОДА нагадав, що “протягом усіх історичних періодів і різних підпорядкувань Закарпаття іншим державам тут змінювалася державна мова, але мова викладання для нацменшин залишалася незмінною. А за незалежної України і пропагованих демократичних цінностей ми отримали таку резонансну проблему. Такого ніколи не було, щоб звужувалися права громадян, навіть за комуністичного режиму. У нас кілька національних редакцій опинилися на межі закриття. Закарпаття доволі гостро сприймає такі процеси”.

На думку Москаля, “медики, вчителі, пенсіонери голосували проти реформ, які їх торкнулися”.

Геннадій Москаль також уточнив, що попри критичні зауваження, він залишиться в опозиції до нової влади.

Він констатував, що нинішні вибори є чи не найбільш відкритими і демократичними, які переживала область. Це, на мою думку, теж величезне досягнення”, - сказав він.

Читайте також: Президент звільнив голову Херсонської ОДА

Геннадій Москаль з 1992 по 2001 рік обіймав посади в органах внутрішніх справ України, з червня 2001 року до вересня 2002 року був головою Закарпатської обласної державної адміністрації. У 2007 році - заступник голови Служби безпеки України. Далі був народним депутатом України 6-7 скликання. З 2014 по 2015 рік обіймав посаду голови Луганської обласної державної адміністрації, а з 5 березня 2015 року – керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

З липня 2015 року був головою Закарпатської обласної державної адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-