Парубій розповів, на коли передбачена інавгурація нового президента

Парубій розповів, на коли передбачена інавгурація нового президента

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що інавгурація новообраного Президента України відбудеться виключно у термін, передбачений законодавством.

На цьому спікер наголосив під час брифінгу після Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я можу напевно сказати, що інавгурація відбудеться в термін, передбачений законом... Саму дату інавгурації визначатиме Верховна Рада своєю постановою. Очевидно це питання стане актуальним уже після того, як буде завершено підрахунок голосів та будуть опубліковані результати другого туру. Тоді це питання стане предметом дискусії, коли Верховна Рада на своїх пленарних засіданнях буде це визначати, узгоджуючи на консультаціях з новообраним президентом, яка має бути дата інавгурації», - пояснив Парубій.

Читайте також: Рада у четвер може взятися за закон про імпічмент

Водночас Голова ВР нагадав, що згідно з законом передбачається 10 днів на оголошення Центральною виборчою комісією результатів виборів Президента України, які потім мають бути надруковані як рішення в газеті «Голос України». Після цього, за його словами, надається 30 днів на процедуру проведення інавгурації.

21 квітня відбувся другий тур виборів Президента України. За результатами вже опрацьованих ЦВК понад 98% електронних бюлетенів, за Володимира Зеленського віддали свої голоси 73,19% виборців, за Петра Порошенка - 24,48%. Явка виборців становила 62,07%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-