Україна заважає РФ відновити Радянський Союз — Муженко

Україна заважає РФ відновити Радянський Союз — Муженко

Укрінформ
Росія намагається відновити територію колишнього Радянського Союзу, стати глобальним гравцем в геополітиці. Але на шляху реалізації цих амбіцій у неї стоїть Україна.

Про це в інтерв'ю «Фактам» заявив керівник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

«Інтереси Російської Федерації набагато масштабніші, ніж захоплення Криму і частини Донбасу. Вони намагаються відновити територію колишнього Радянського Союзу, стати глобальним гравцем в геополітиці. І на шляху реалізації цих амбіцій у них стоїть Україна», - зазначив Муженко.

Він також додав, що Росії необхідний промисловий оборонний потенціал України, щоб максимально наростити свої можливості. «У нас є підприємства, які постачали вузли, агрегати, системи озброєння для радянської, а потім і російської армії. Росії їх зараз бракує, з цим і пов'язане деяке гальмування програм переозброєння їх Збройних Сил», - заявив начальник Генштабу.

Читайте також: Дислокація військ РФ дозволяє без підготовки почати активні бойові дії - Муженко

«Йдеться про ракетні системи, силові установки, двигуни кораблів і вертольотів відповідних класів, які виробляються у нас. Тож, у них є ряд серйозних мотивацій для дій наступального агресивного характеру», - наголосив Муженко.

Фото: fakty.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-