Прокурор САП просить суд арештувати Крючкова, застава - 346 мільйонів

Прокурор САП просить суд арештувати Крючкова, застава - 346 мільйонів

Фото
Укрінформ
Прокурор САП Віталій Кравець просить обрати для голови правління ПрАТ «ХК «Енергомережа» Дмитра Крючкова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 346 мільйонів гривень.

Відповідне клопотання він озвучив у Солом’янському районному суді столиці у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прошу обрати для Дмитра Крючкова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 346 мільйонів гривень», - сказав Кравець.

Прокурор аргументував своє клопотання тим, що саме на таку суму було завдано державі збитків від оборудок Крючкова в енергетичній сфері.

Судове засідання у справі Крючкова / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

У свою чергу Крючков відкинув усі звинувачення на свою адресу, він заявив, що свого часу Генеральна прокуратура досліджувала усі обставини справи і не знайшла порушень.

Після створення НАБУ і САП детективи знову порушили справу.

Як повідомляв Укрінформ, екс-депутата, голову правління ПрАТ «ХК «Енергомережа» Крючкова, підозрюваного у завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн.

Крючкова затримали в Німеччині 14 квітня 2018 року, а пізніше випустили під заставу. Екстрадували з Німеччини в Україну 15 квітня.

Читайте також: Порошенко: Повернення Крючкова – це передвиборчі технології штабу Зеленського

У 2016 році екс-нардепа було оголошено у розшук. Він проходить фігурантом у справі про виведення коштів з компанії "Запоріжжяобленерго", в якій понад 60% акцій належать державі. За версією слідства, Крючков є організатором схеми, за якою ВАТ "Запоріжжяобленерго" та ДП "Енергоринок" завдали збитків на загальну суму понад 346 млн грн.

Крючков обирався народним депутатом Верховної Ради п'ятого скликання від Блоку Юлії Тимошенко, був членом Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-