Колишній голова ОДА та екс-мер Полтави оскаржують звільнення у Верховному суді

Колишній голова ОДА та екс-мер Полтави оскаржують звільнення у Верховному суді

Укрінформ
Колишній голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко подав позов до Президента України, а екс-мер Полтави Олександр Мамай — на рішення Полтавської міськради щодо свого звільнення, вони вимагають поновлення на посадах.

Про це повідомляє інтернет-видання Полтавщина.

“Валерій Головко та Олександр Мамай майже одночасно подали свої позовні заяви до Касаційного адміністративного суду Верховного суду України стосовно свого звільнення. 11 квітня до суду надійшла позовна заява від Олександра Мамая до Полтавської міськради про визнання протиправним та скасування рішення міськради (а також про поновлення на посаді). 12 квітня для розгляду позову сформовану колегію суддів під головуванням судді Ірини Желтобрюх.

15 квітня до Касаційного адмінсуду надійшла позовна заява від Валерія Головка до Полтавської ОДА та до Президента України Петра Порошенко про визнання протиправним та скасування Указу Президента від 15 березня 2019 року про звільнення. Представляти інтереси Головка у суді буде Легких Кирило Вікторович — син бізнес-партнера Валерія Головка. Колегію суддів очолить суддя Василь Шарапа”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Президент назвав причини звільнення голови Одеської ОДА

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня 2018 року на 17-й позачерговій сесії Полтавська міська рада висловила недовіру міському голові Полтави Олександру Мамаю.

22 грудня Полтавський окружний адміністративний суд відмовив позивачу у поновленні на посаді. 26 березня він програв апеляцію по справі свого звільнення.

13 березня цього року Президент України Петро Порошенко під час поїздки до Полтави повідомив про звільнення Валерія Головка.

Таке рішення Президента було викликано корупційним скандалом та кримінальним провадженням за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовими особами Полтавської ОДА (ч.4 ст. 368 ККУ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-