Президент не задоволений розслідуванням злочинів проти активістів Майдану

Президент не задоволений розслідуванням злочинів проти активістів Майдану

Укрінформ
Петро Порошенко не задоволений роботою Генпрокуратури щодо розслідування та притягнення до відповідальності тих, хто вчиняв злочини на Майдані у 2013-2014 роках.

Про це глава держави заявив в ефірі телеканалу ICTV в програмі «Свобода слова».

"Розслідування справ щодо переслідування активістів на Майдані - це є абсолютно надзвичайна річ… Ми маємо точно притягти до відповідальності тих, хто причетний до вбивств Героїв Небесної сотні, тих, хто причетний до дуже жорсткого і брутального побиття в Маріїнському парку і на Грушевського… Я не задоволений роботою Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури, який сконцентрував в себе всі справи, і несе персональну відповідальність за якість розслідування. Прізвище цього прокурора Горбатюк", - заявив Порошенко, додавши що останній активно співпрацював з родинами Небесної сотні, але наразі результату немає.

"Мені потрібен результат, щоб ті, хто переслідували, опинились у в’язниці. І я стверджую, що ці злочини не мають терміну давності. І ми точно маємо все робити, щоб справедливість була відновлена, а зло покаране", - зазначив глава держави.

Порошенко також нагадав, що парламент прийняв рішення про амністію учасників протистояння з обох боків. І велика кількість тих, хто переслідував активістів до 20 лютого 2014 року, захистились амністією.

Крім того, президент висловив побоювання, що з командою кандидата в президенти Володимира Зеленського до влади повертаються ті, хто працював в адміністрації Януковича і ті, хто обґрунтовано підозрюються в тому, що віддавали злочинні накази.

Читайте також: Представник ОБСЄ пропонує створювати спецкомітети з розслідування нападів на журналістів

Відповідаючи на запитання щодо розслідування справи вбивства Катерини Гандзюк, Петро Порошенко зазначив: "Президент не розслідує справи, але він створює максимум, що від нього залежить, для конституційного захисту прав і свобод громадян. Я зустрічався з активістами і отримав інформацію щодо вбивць Каті Гандзюк. І немає ні в кого сумнівів, що виконавці цього жахливого злочину - ніхто не має сумніву - що це саме вони", - заявив Порошенко.

Він поінформував, що обговорювалося питання притягнення до відповідальності окремо замовників та організаторів, і на сьогодні кожному з них вручена підозра.

Порошенко пообіцяв, що не дасть нікому “сховатися під парасолькою” від відповідальності перед правоохоронними органами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-