Порошенко назвав єдину функцію Медведчука

Порошенко назвав єдину функцію Медведчука

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявляє, що раніше проводив зустрічі з лідером проросійської організації "Український вибір" Віктором Медведчуком, коли йшлося про звільнення з полону РФ українських заручників, але нині ці зустрічі не проводяться.

Про це він сказав журналістам у конференц-залі НСК «Олімпійський», куди прибув як кандидат на пост президента на цьогорічних виборах для участі в дебатах з опонентом Володимиром Зеленським, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Віктор Медведчук де-факто є представником Путіна, а не представником України. Він не представляє Президента України і не буде представляти. Єдина функція пана Медведчука була - у звільненні наших військовополонених і заручників. І навіть якщо він зробив тільки те, що ми звільнили наших 74 заручники у грудні 2017 року, я з ним зустрічався. Тепер, після того як цей процес зупинено, припинилися й зустрічі”, - сказав Порошенко.

За його словами, якщо у когось виникає питання до Порошенка, чого Медведчук літає у Росію, то варто розуміти, що не президент визначає графік польотів.

Читайте також: Зірвати вибори відсутністю кворуму у виборчих комісіях не вдасться - Порошенко

Порошенко нагадав, що Кабінет міністрів підтримав проект постанови Міністерства внутрішніх справ про заборону нерегулярного авіасполучення між Україною та Російською Федерацією після візиту проросійського депутата "Опозиційної платформи – За життя" Юрія Бойка та Віктора Медведчука до РФ.

Як повідомлялося, народний депутат, кандидат у президенти Юрій Бойко 22 березня зустрівся з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим у його резиденції в Горках. Участь у зустрічі взяли також голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук та голова правління російського газового монополіста - ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.

Після початку агресії РФ проти України у 2014 році між країнами було припинене пряме авіасполучення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-