Порошенко доручив СБУ перевірити доцільність участі Медведчука на переговорах у Мінську

Порошенко доручив СБУ перевірити доцільність участі Медведчука на переговорах у Мінську

Укрінформ
Президент Петро Порошенко доручив СБУ перевірити доцільність подальшої участі лідера проросійської організації "Український вибір" Віктора Медведчука у переговорах у Мінську щодо визволення українських заручників і політв'язнів.

Про це він заявив у середу в ефірі Радіо НВ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звертаюся до СБУ розглянути доцільність подальшого використання пана Медведчука у форматі гуманітарної підгрупи ТКГ для звільнення заручників, якщо його функціонування є неефективним. Доповісти мені завтра", - сказав Порошенко.

За його словами, де-факто Медведчук представляє на мінських переговорах Російську Федерацію і президента РФ Володимира Путіна. Його участь у переговорах була зумовлена тим, що це був єдиний канал зв'язку з Путіним, і він у результаті виявився неефективним, пояснив Порошенко.

При цьому глава держави наголосив, що останні заяви Медведчука стосовно окупованих територій України аж ніяк не є його компетенцією. "Це не є компетенція пана Медведчука визначати, що і як робити Україні. В нього була одна функція, і ця функція була звільнення заручників, які знаходяться як в підвалах на окупованій території, так і в російських в'язницях", - підкреслив глава держави.

Читайте також: Донецьк і Луганськ попередньо згодні на автономію у складі України — Медведчук

Він нагадав, що востаннє визволення українських заручників відбулося ще у грудні 2017 року. "Назвати це ефективним точно не можна. Путін тримає заручників, щоб тримати Україну і українське керівництво на гачку. Не вийде", - наголосив Президент.

Як повідомлялося, глава проросійської організації "Український вибір – право народу" і політради партії "Опозиційна платформа – за життя" Віктор Медведчук на партійному з’їзді 29 січня 2019 року в Києві заявив про необхідність створення так названого "автономного регіону Донбас" з утворенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-