Геращенко розповіла, які питання має розглянути Рада після

Геращенко розповіла, які питання має розглянути Рада після "мовного" закону

Укрінформ
ВР після завершення дискусії щодо "мовного" законопроекту має повернутися до розгляду питань щодо криміналізації незаконного збагачення, скасування е-декларування для громадських активістів і внесення змін до закону "Про протимінну діяльність України".

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила під час засідання Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«...Після закінчення дискусії в сесійній залі щодо проекту закону про забезпечення функціонування державної мови і голосування за нього вважаю за необхідне, дійсно, серед перших законопроектів, які стоять на порядку денному, включити до нашого розгляду повернення до Кримінального кодексу статті про незаконне збагачення», - сказала Геращенко.

Водночас вона закликала депутатів повернутися до дискусії щодо скасування е-декларування для громадських активістів.

Крім того, перший віце-спікер заявила, що повністю поділяє позицію щодо необхідності голосування за зняття депутатської недоторканності.

«І хочу підкреслити, і думаю, що колеги з цим погодяться, що неодноразово порушувалося на Погоджувальній раді питання необхідності голосування змін до Конституції (стосовно позбавлення депутатів недоторканності - ред.). Також у нас є борг перед Збройними силами України: ми маємо проголосувати зірваний законопроект про військові звання, які наближають Збройні сили до стандартів НАТО», - сказала Геращенко.

Читайте також: Геращенко: Від ОБСЄ чекаємо допомоги в деокупації Донбасу, а не “обнімашок”

За її словами, необхідно також внести зміни до закону про розмінування, який розблоковує допомогу підтрастових фондів Збройним силам України для того, щоб відповідні департаменти надзвичайних ситуацій могли проводити гуманітарне розмінування на Донбасі.

При цьому перший заступник Голови ВР наголосила, що після того як Рада вийде «на фінішну пряму по голосуванню за законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної», ці законодавчі ініціативи мають бути взяті до розгляду як першочергові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-